HUR MAN BLIR MEDLEM

Vi är en förening som väljer in medlemmar. Eftersom alla medlemmar får tillgång till verkstaden dygnet runt är det viktigt för oss att lita på att alla medlemmar klarar att hantera verkstaden själva utan att skada sig själv eller våra maskiner. Eftersom föreningen också till stor del är en gemenskap så vill vi såklart också gärna lära känna nya medlemmar. Om du är nyfiken på att bli medlem är det enklaste sättet är att komma förbi när det händer saker på Mikrofabriken. Du är alltid välkommen på måndagar då det är öppet hus. För att vara säker på att inte missa något som händer så kan du skriva upp dig på vår maillista.

FREKVENTA FRÅGOR

Medlem blir du genom att bli invald på en föreningsstämma. Vi har stämmor tre gånger per år. Det är medlemmarna i föreningen som beslutar om inval. Detta låter mycket mer dramatiskt än vad det är. Kort sagt vill vi lita på att du kan klara dig själv utan att göra illa dig innan vi ger dig en nyckel. Ett bra sätt att lära känna oss är att vara med på några öppet-hus-kvällar och andra event och träffa oss.

Mikrofabriken har alltid lite material som medlemmarna får använda, allt från spillbitar till hellängder av stål och trä. Skall du bygga något stort, eller i något material som vi inte råkar ha för tillfället så får du handla det själv. Vill du förvara ditt eget material här så går det bra.

Jajjemän! Alla medlemmar har egen nyckel eller nyckelbricka och kan komma och gå precis som de vill. Ibland händer det att vi har event på Mikrofabriken, och då kan det vara väl mycket folk på plats för att man skall kunna bygga på sina projekt. Det är även allmän städdag en gång i månaden då man inte får göra annat än att städa tills det är klart.

De allra flesta maskiner som finns på Mikrofabriken ägs av föreningen. Vissa maskiner ägs av medlemmar som valt att låna ut dem till föreningen. Ganska ofta har en eller ett par medlemmar vart sugna på en viss maskin, köpt in den och lånat ut den till föreningen, och sedan sålt den till föreningen.

Föreningen har råd med maskinerna tack vare medlemsinsatser. Alla medlemmar kan välja att köpa en insats, som i princip är ett lån till föreningen. Om man vill gå ur föreningen så köper föreningen tillbaka insatsen. Insatserna används till att finansiera saker med ett beständigt värde, t.ex. maskiner, och andra inventarier.

Att sprida ordet om oss är det alla kan hjälpa till med. Sedan får man gärna komma på Måndagar så vi har öppethus och hjälpa till att bygga på lokalen. Andra sätt man kan hjälpa Mikrofabirken på är att donera saker som vi behöver, det kan vara material, maskiner eller förbrukningsartiklar. Hör av dig så kan vi hjälpa dig!

En av grundtankarna i mikrofabriken är att vi inte tillhandahåller tjänsten “verkstad”. Men många av våra medlemmar är ofta intresserade av att göra småjobb och bistå med hjälp. Vissa måndagar är det möjligt att komma hit med ett eget projekt och få hjälp med!

MEDLEMSFORMER

MEDLEM UTAN INSATS

920kr/månad
  • INKLUDERAT I MEDLEMSKAP:
  • TILLGÅNG TILL MIKROFABRIKEN 24/7

MEDLEM MED INSATS

650KR/MÅNAD + 1/4 PRISBASBELOPP /INSATS
  • INKLUDERAT I MEDLEMSKAPET:
  • TILLGÅNG TILL MIKROFABRIKEN 24/7
  • RÖSTRÄTT VID STÄMMAR OCH INVAL

Är det något mer du vill ha svar på? Hör av dig på info@mikrofabriken.se eller på våran facebooksida.

ÄR DU NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER PÅ MIKROFABRIKEN?

SKRIV UPP DIG PÅ VÅR MAILLISTA!

SKRIV UPP DIG