VÄRLDENS BÄSTA MAKERSPACE

Just nu huserar Mikrofabriken på Frihamnen precis i närheten av Bastun och Allmänna badet. Du hittar oss lätt på Google Maps genom att söka på Mikrofabriken. Vi hyr en lokal som var ett tomt skal när vi flyttade in och nu är full av roligheter och sprudlar av liv. Vår lokal består huvudsakligen av verkstad, och är uppdelad i tre delar. En metalldel, en trädel, och en elektronikdel. Metall- och trädelen tar tillsammans upp bottenvåningen och är separerade med en vägg för att slippa att sågspån sprids. Elektronikverkstaden tillsammans med ett litet kök och ett gäng soffor ligger en våning upp så vi slipper damm, sågspån och buller.

METALLVERKSTAD

Vår maskinpool för metall består av bland annat en CNC-fräs, svarv, manuell fräs, pelarborr, MIG-, TIG- och MMA-svets, metallbandsåg, bandslip, press, blästerskåp, och en liten kantvik.

TRÄVERKSTAD

Vi har en välutrustad träverkstad som består av bland annat: Pelarborr, bandsåg, figursåg, radialarmsåg, svarv, bandslip, kombimaskin med cirkelsåg, fräs, plan- och rikthyvel, samt långhålsborr.

HÄNG

För att också göra det trevligt och enkelt att umgås på Mikrofabriken har vi ett antal soffor, en professionell espressomaskin, kyl med läsk och godiskiosk, frysar och mikrovågsugnar.

ELVERKSTAD

Här finns bland annat lödpennor, hetluftstation, nätaggregat, oscilloskåp, stora vridtrafos, 3D-skrivare, A3-skrivare, och laserskärare. 

ÄR DU NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER PÅ MIKROFABRIKEN?

SKRIV UPP DIG PÅ VÅR MAILLISTA!

SKRIV UPP DIG